Miljöaktivister stoppade trafiken i centrala Göteborg

Två miljöaktivister stoppade trafiken på Västra Hamngatan och Mariagatan vid klockan 12.00 på lördagen, för att demonstrera mot att klimatarbetet går för långsamt.

ANNONS
|

Det var två klimataktivister från Extinction Rebellion i Göteborg som satte sig ner mitt på Västra Hamngatan och Mariagatan för att protestera mot, vad gruppen anser, politikernas långsamma klimatarbete.

Aktionerna skapade snabbt bilköer.

– Vi har fått in två larm om trafikstörande händelser här vid 12-tiden. En kvinna ska ha satt sig på Mariagatan och blockerar trafiken, det är någon form av klimatprotest. Och det är ytterligare en person som satt sig vid ett övergångsställe på Västra Hamngatan. Polis är på väg till båda platserna, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Väst.

Aktionen skedde inte bara i Göteborg, utan Extinction Rebellion-medlemmar satte sig också ner på centrala gator i Stockholm, Malmö och Uppsala, i en koordinerad protest mot politikernas klimatarbete.

ANNONS

Helena Frankmar, som satte sig ner på Mariagatan, säger i ett uttalande:

- Jag vill väcka mina medmänniskors medvetande om klimatkrisen. Om alla i djupet av sin själ verkligen förstår vart vi är på väg kan vi få till en förändring, säger hon.

Vid 12.30-tiden avslutades aktionerna, efter att polisen kommit till plats och pratat med demonstranterna, och trafiken började rulla som vanligt igen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS