Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Isabella Calvo och Felipe Godi spanar in årets julskyltning.

Mild julstart i väntan på vintern

I söndags gjorde jultomten traditionsenligt entré i Göteborg men det är långt kvar till julstämningen infinner sig. - Det känns fortfarande som det är mycket höst, säger Isak Amani, 9 år.

Över tvåhundra personer såg tomten anlända till NK på Östra Hamngatan för den årliga avtäckningen av julskyltningen. Julstaden i Göteborg tändes upp redan i fredags, med 250 granar mellan hamnen och Liseberg, och tomten intåg i staden brukar ses som den officiella starten på julhandeln.

Tomtenissarnas julpyssel var temat för året i skyltfönstren och det var många små som samlades runt tomtefar för att räcka över sin önskelista.

- Jag ska fråga efter en leksak, en My little pony som heter Rainbow, säger Isabella Calvo.

Hon har nyligen flyttat till Göteborg och ser fram mot sin första jul i Sverige. Men det är någonting hon saknar innan det känns som den är här, tomten till trots.

- Jag har aldrig sett snö och jag vill göra en snögubbe, säger hon.

Hon får medhåll av bonuspappa Felipe Godi.

- Det känns som julstämningen kommer med snön. Isabella frågar efter den varje dag.

Med två veckor kvar till första advent ser dock snön ut att vara långt borta. 2014 går mot att bli ett av de varmaste åren globalt sett och i Sverige har vi för tillfället temperaturer på 5-6 grader över det normala, mer oktober än november.

Men Isabella Calvos bonusfarmor Fabiola tycker inte det spelar någon roll.

- Julen handlar om stämningen. Den skapar man själv genom att pynta och umgås med varandra. Det är det viktigaste.

Och kanske är det receptet som gäller för oss alla även i år. Det riktiga vintervädret ser nämligen ut att dröja. Visserligen väntas lite kallare temperaturer redan i nästa vecka, men chansen att eventuell nederbörd blir vit är liten.

- Tyvärr måste jag säga är det störst chans eller risk för regn, men jag hoppas på det andra, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.