Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Meteorologen: "Man får vänta ett tag till på våren"

Den som väntar på våren kommer att få vänta lite till - nu kommer nämligen både flera centimeter snö och därefter regn. – Man kan vänta sig upp till fyra centimeter snö i Göteborg, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid väderinstitutet Foreca.

Nu slår snön till mot flera delar av Sverige, uppger väderinstitutet Foreca. Och efter snön väntas det regn, några få plusgrader och ostadigt väder.

Under natten till söndag väntas snöovädret minska och i stället kommer regn att falla i flera delar av Sverige den kommande veckan.

– Snön kommer under natten och därefter slår det om till regn och plusgrader, så kanske lite vårlikt men det blir fortfarande molnigt på sina håll, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på vädertjänsten Foreca, och fortsätter:

– Det blir mellan fyra till fem plusgrader där molnen dominerar, men det kommer fortfarande vara minusgrader nattetid.

Snöfall i hela landet

Även Norrland kommer få snö som drar in över länet. 

– Man kan vänta sig upp mot fem centimeter snö i Värmlands län, men även ner mot Västra Götaland och norra Halland, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid Foreca.

Snön förväntas ligga kvar fram till söndagsmorgonen. Därefter väntas regn i framförallt västra Sverige och plusgraderna kommer hålla i sig även om det blir lite molnigt.

– Det blir blött och plusgrader under söndagen, men det kan spricka upp lite på dagen i Bohuslän.

LÄS OCKSÅ: Hit kommer våren först

Inte vår än på ett tag

Nästa vecka blir det allmänt ostadigt väder med en del regnområden som drar in från väster. Det blir dock fortsatt milt väder med främst plusgrader dygnet runt. 

– Det blir nya nederbördsområden som kommer i början på veckan och det kommer att bli en hel del regn i framförallt Sveriges södra delar. Det blir flera lågtryck som passerar i inledningen av nästa vecka och kommer att vara ganska molnigt på sina håll i landet, säger Lasse Rydqvist.

Vårvädret kommer enligt Lasse Rydqvist, inte än på ett tag.

– Den riktiga vårkänslan får man nog vänta på ett tag. Det blir inte så soligt eller varmt väder utan fortsatt ostadigt väder en dryg vecka fram. Nästa helg ser ut att kunna bjuda på ganska vackert vårväder, men det är ju trots allt mars, så det är fortfarande ganska kallt i luften, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.