Gräv ner spårvagnarna under jord - är ett av förslagen till #lyftgbg.

Mer än 600 förslag på #lyftgbg.

Gräv ner spårvagnarna under marken, städa upp på stadens gator och hjälp de arbetslösa att hitta varandra. GP har fått in långt över 600 förslag på hur stans ska lyfta.

Nu har en vecka gått sedan GP drog igång satsningen #lyftgbg.

Berit Gustafsson är en av de över 600 som har skickat in förslag. Hon är långtidsarbetslös och hennes förslag är att ge stadens arbetssökande en plats att träffas på.

- Jag hade gärna gått någonstans och träffat andra som är i samma situation som jag. Där kunde vi samlas och utbyta erfarenheter och tipsa varandra, eller bara komma dit och umgås, säger hon.

Berit Gustavsson tror att många arbetssökande i Göteborg, speciellt de äldre, känner sig ensamma och bortglömda. Att de känner att de inte har någonstans att gå när alla andra går till jobbet.

- Tänk om kommunen kunde engagera sig så att vi kunde få en plats att gå till. Vi skulle kunna träffas där och utbyta kunskaper, kanske hålla kurser och föreläsningar för varandra i sådant vi har kunskap i. Jag skulle gärna vara med och starta upp ett sådant ställe, säger hon.

Här ka du skicka in ditt förslag!

Förslag på hur närheten till vattnet kan utnyttjas för att förbättra staden, både för transporter och nöje, fortsätter att strömma in. Många har även förslag på olika byggen och upprustningar som skulle kunna göra staden vackrare och lättare att umgås i.

Flera läsare har också föreslagit att man borde börja med en så enkel sak som att göra gator och parker fria från skräp. En liten åtgärd som skulle kunna ge Göteborg ett riktigt lyft.

"Jag tycker vår underbara stad behöver en rejäl städning. Och då menar jag rejäl. Överallt! I diken, utmed leder, hållplatser med mera med mera, överallt. Inför fimpförbud!! DET skulle vara en stor fördel för staden, då det ena ger det andra. Är det rent överallt, då drar man sig för att kasta skräp. Tack o hej!" Skriver signaturen annssan

"Städa , städa och åter städa staden!!!

Städa rent från burkar, flaskor, muggar, plastpåsar gummiband, pappersnäsdukar, fimpar .... överallt i hela staden ... inte bara i centrum utan överallt längs alla vägrenar och i alla buskage !" skriver signaturen Esteten.

Läsarna fortsätter att skicka in många spännande förslag på hur kollektivtrafiken kan, och bör, förbättras. Gärna genom att flytta ner spårvagnstrafiken under marken och att göra all kollektivtrafik billigare, men helst gratis.

"Bygg ner stadens spårvagnar i underjorden. Speciellt då på Drottningtorget och Brunnsparken. I dag måste man, med livet som insats, springa på områden som liknar rangerbangårdar. Med de tekniska landvinningar kommunledningen funnit går det t.o.m. att gräva ner tågtrafik i underjorden. Då torde samma sak kunna göras även med stadens spårvagnar. Tänk vad trevligt att kunna röra sig i markplan i centrum utan dessa schabrak till spårvagnar", skriver signaturen Gunnar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.