Mellbyleden avstängd efter brand

ANNONS
|

Tidigt på onsdag morgon arbetade Räddningstjänsten fortfarande vid den mekaniska verkstad som brunnit under natten. Byggnaden är totalförstörd och under morgontimmarna fortsätter arbetet med att kyla området med vatten för att undvika explosion i de gasflaskor som finns i byggnaden.

Ett område på 180 meter runt byggnaden kommer att vara avspärrat till klockan 18 på onsdag kväll. Avspärrningen påverkar trafiken på Mellbyleden som är avstängd mellan rondellen vid Bergsjövägen och rondellen vid Utby. Trafikanter mot Rymdtorget kan köra via Almenacksvägen och Ljusårsvägen istället. Busslinjerna 58 och 74 påverkas också.

Räddningstjänsten larmades 17.47 på tisdag kväll. Elden började av okänd anledning på andra våningen men spreds snabbt till bottenvåningen.

ANNONS

Vid 22-tiden var den kraftiga branden under kontroll och eftersläckningsarbetet och bevakningen beräknas pågå åtminstone hela onsdag förmiddag.

I fastigheten finns gasflaskor på olika ställen och ett antal av dessa flaskor exploderade under kvällen. På grund av explosionsrisken har släckningsarbetet skett utvändigt med ett antal bilar utrustade med vattenkanoner.

Inga personer uppges ha kommit till fysisk skada.

Fastigheten ligger i ett industriområde i Bergsjödalen, utmed Mellbyleden, den backe som leder upp mot Rymdtorget.

ANNONS