Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

McDonalds anmält till DO

Tre fjärdedelar av armen måste vara täckt, enligt Rita Hayatlahs uppfattning av islam. Omöjligt med tanke på hygienen, menar chefen på McDonalds i Angered. Han vägrade anställa henne.
Tvisten har nu hamnat hos DO, Ombudsmannen mot etnisk diskriminering.
Det var i november förra året som Rita Hayatlah, 19 år, sökte arbete på McDonalds i Angered.
- En kompis som jobbade där hade rekommenderat mig, berättar Rita Hayatlah. Jag blev intervjuad av en kvinna, vi satt säkert i en timme och pratade. Det var ett bra samtal.
Men kvinnan hon intervjuades av berättade att det fanns ett bekymmer:
- Hon sade att chefen inte ville anställa folk som har slöja. Vi pratade också om detta med McDonalds t-shirt. Man måste ha den. Jag förklarade att jag kunde ha en tight body under t-shirten, två tredjedelar ner längs armen.
Varför var det viktigt för dig?
- Det är en del min religion. Jag förstår att det kan låta konstigt, men det är ju en grej jag har valt själv, jag har valt att bära slöja och valt att inte ha kortärmad tröja. Jag vill ju följa min religion. Men efter intervjun fick jag inte höra någonting från chefen.
Hon anmälde fallet till DO i december.
Restaurangchefen Sardar Ahmad är förvånad.
- Det här kom som chock för mig.
Varför då?
- För att jag är själv muslim och jag har en annan medarbetare som har slöja. Det är ingenting som är sant i det hon säger. Det enda jag sa till henne var att man måste ha kortärmad skjorta för att få jobba här.
Varför fick hon inte jobbet?
- Hon har fått jobbet. Vi har frågat henne om hon ville ha McDonalds skjorta med korta ärmar men hon ville inte ha det.
Vad är problemet?
- Man ska tvätta händerna och hela underarmen minst en gång i timmen. Men om hon har en lång tröja kan hon inte tvätta armen.
Ola Sundström, jurist på DO, handlägger ärendet. Han har träffat Rita Hayatlah och ska tala med Sardar Ahmad inom kort. Han vill inte kommentera om anmälan kan leda till stämning. Men enligt honom finns det liknande fall, som öppnar för möjligheten att ge Rita Hayatlah rätt.
- Det finns ett inom tandvården, där en kvinna fick rätt att bära längre ärmar, säger han.
Tycker du att längden på ärmarna är skäl nog att inte anställa någon?
- Det borde inte vara det, säger Ola Sundström.
Rita Hayatlah tvekar inte inför en eventuellt rättslig tvist.
- Alla ska ha samma möjligheter till ett arbete. Det här är diskriminering och det är inget man ska hålla käft om, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.