Mc-förare gripen efter polisjakt

En person har gripits efter en större polisinsats på Hisingen under onsdagskvällen. Personen körde en motorcykel och är misstänkt för bland annat drograttfylleri.

ANNONS
|

Strax före klockan 18 på onsdagskvällen försökte en polispatrull stoppa en motorcykel på Selma Lagerlöfs torg på Hisingen. Föraren vägrade stanna och flydde med den enligt polisen stulna motorcykeln. Polisen inledde då en sökinsats där helikopter var inkopplad. Föraren körde mot Bjurslätt och flera patruller deltog i insatsen.

Plötsligt slängde föraren ifrån sig en väska samt sin hjälm. När han försökte undkomma greps han av polis.

– Han hinner inte så långt eftersom vi hela tiden hade uppsikt på honom med helikoptern, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Enligt Stefan Gustafsson fanns det brottsverktyg i väskan som mannen slängde ifrån sig. Både den och motorcykeln har tagits i beslag.

ANNONS

Föraren är nu gripen och misstänkt för drograttfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel, vårdslöshet i trafik samt olovlig körning. Fler brott kan tillkomma.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS