Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Matbutik utrymd efter gaslarm

En matbutik i närheten av Backaplan på Hisingen utrymdes under söndagskvällen efter att någon slagit larm om gaslukt. Läckan är spårad till utanför fastigheten och har inget med affären att göra. Butiken är öppen som vanligt.

På måndagsmorgonen var gasläckan spårad till utanför fastigheten och den aktuella gasledningen avstängd i avvaktan på åtgärd.

– Vi har varit på plats under natten och arbete pågår med att åtgärda felet, säger Mikael Lindgren, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Det var vid 21-tiden larmet kom om att det luktade gas i en matbutik vid Backaplan på Hisingen, något som räddningstjänsten höll med om när de kom till platsen.

– Butiken är utrymd och vi är på plats tillsammans med gasjouren, säger Mats Gränsmark vid räddningstjänsten, på söndagskvällen.

Letade efter läckan

Vid tiotiden uppgav räddningstjänsten att man lokaliserat läckan, men Göteborg Energi uppgav vid elvatiden att man fortfarande felsökte på platsen.

– Man är ute och felsöker men har inte hittat någon läcka än, säger Per-Anders Gustafsson, tjänsteman i beredskap på Göteborg Energi.

En person som befann sig i lokalen ska ha känt sig påverkad i efterhand. Ambulans har skickats för att kontrollera personen, men behövde inte köras till sjukhus.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.