Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En av räddningstjänstens tankbilar sprang läck i Munkebäcks Allé på fredagen. Hela vägen stängdes av. Bild: Måns Langhjelm
En av räddningstjänstens tankbilar sprang läck i Munkebäcks Allé på fredagen. Hela vägen stängdes av. Bild: Måns Langhjelm

Massor av skum läckte från brandbil – gata avstängd

En brandbil sprang läck i Munkebäck i Göteborg på fredagen. En kubikmeter skumvätska läckte ut. Munkebäcks Allé stängdes av under saneringsarbetet.

Olyckan var framme vid klockan 11.40 på fredagen. En tankbil från räddningstjänsten i Storgöteborg sprang läck i Munkebäcks Allé och all skumvätska, som används för att släcka bränder, rann ut.

– Någonting har gått sönder, oklart vad. Tanken rymmer en kubik, så läckaget täcker många kvadratmeter, säger Dan Lindqvist vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Hela Munkebäcks Allé, från Ica Kvantum till spårvagnsspåren på Torpagatan stängdes av i båda riktningar.

– Det blir väldigt halt av skummet så det kan bli farligt både för bilar och inte minst för motorcyklister, säger Dan Lindqvist.

En saneringsbil tillkallades, för att lägga ut absorptionsmedel som suger upp skummet. Sedan går det att sopa upp alltihop.

– Vi väntar på att de ska anlända och har i nuläget ingen prognos för när saneringen ska vara klar. Vi hoppas kunna öppna en fil åt båda håll ganska snart, säger Dan Lindqvist strax efter klockan 14.

Vid 16-tiden på fredagen pågick saneringsarbetet fortfarande för fullt och vägen var avstängd för trafik, enligt räddningstjänsten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.