Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/11

Masskrock i Göteborg – sex till sjukhus

En spårvagn, buss och personbil krockade i centrala Göteborg mitt under rusningstrafiken. Sex personer fördes till sjukhus efter olyckan. – Hela fronten hängde på spårvagnen. Det är totalt kaos i trafiken, säger vittnet Maria Normark.

Larmet om olyckan kom vid 17.29 på måndagen från Hjalmar Brantingsplatsen. Flera spårvagnslinjer – 5, 6, 10 och 13 – stoppades på sträckan Centralstationen/Nordstan och Wieselgrensplatsen efter olyckan. Räddningstjänsten meddelade att det var en spårvagn, buss och en personbil som hade krockat.

– Det handlar om en inte alltför allvarligt kollision som jag förstått det, men det är svårt att säga mer just nu. Det är rörigt på platsen, mycket folk och några som är chockade, säger Bengt Andersson, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Sex personer fördes till sjukhus efter olyckan. Vittnen till händelsen beskrev den som dramatisk.

– Det hade precis smällt när jag gick förbi. En personbil såg ut att ha krockat med en spårvagn. Främre delen av bilen var alldeles intryckt. Hela fronten hängde på spårvagnen. Det är totalt kaos i trafiken, säger Maria Normark som blev vittne till händelsen. 

 

En skadad med stabilt läge

Personbilen bärgades från platsen. Först en timme efter att olyckan inträffade, vid klockan 18:20, kunde räddningstjänsten lämna platsen.

– Spårvagnstrafiken har börjat rulla in mot stan som jag förstått det, säger larm-och ledningsoperatör Lars Larsson.

För de sex personer som fördes till sjukhus ser läget förhållandevis bra ut. De flesta klagade på nacksmärtor. Samtliga skadade satt i personbilarna. 

– En kvinna i 25-årsåldern är den som är allvarligast skadad och för henne betecknas läget som stabilt. Övriga personer skadades bara lindrig, uppger Katarina Hallingberg på Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour på måndagskvällen.

De övriga skadade består av en man och en kvinna i 60 årsåldern samt tre kvinnor i 20-årsåldern. Dessa ska alltså ha klarat sig med lindriga skador.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.