Massiv skogsbrand i Hovås

Räddningstjänsten kämpar mot en massiv skogsbrand i Hovås. Tio enheter deltar i räddningsinsatsen.
– Vi är på en större skogsbrand vid Oxsjön, Fredrik Johansson, larm och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg

ANNONS
|

Sedan 05-tiden på tisdagsmorgonen har räddningstjänsten bekämpat en större skogsbrand vid Oxsjön i Hovås.

– Insatsen har varit i gång en stund, ungefär två timmar, men det är lite bökig terräng om man ska kunna lokalisera, säger Fredrik Johansson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Branden omfattar ett område med omkrets på fyra hektar. Strax innan 08-tiden arbetade 15 personer från brandstyrkan på platsen.

– De har det de behöver för att hand om branden. De som ligger kvar med styrkor från Frölunda, Mölndal, och Lindome, säger Lars Larsson, LC-ledare på räddningstjänsten Storgöteborg.

Hur länge kommer insatsen att pågå?

ANNONS

– Två till tre timmar har man sagt.

Vad som orsakat branden i är i nuläget oklart. Vid 08.30-tiden uppgav räddningstjänsten att spridningsrisken är stoppad och att inga byggnader ska vara hotade av branden. Brandröken bedöms inte vara farligt för de boende i närheten.

– Vi är nästan klara där. Det är eftersläckningsarbete som pågår fram tills klockan 12, säger Sandra Norland, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS