Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisinsats på stenpiren.
Mark Lorentzon, som var misstänkt för att ha orsakat explosionen i Annedal och hittades död vid Stenpiren en dryg vecka senare, har nu obducerats. Bild: Olof Ohlsson

Mark Lorentzons dödsorsak fortfarande inte fastställd

Mark Lorentzon, som tros ha orsakat explosionen i Annedal och senare påträffades död vid Stenpiren, har nu obducerats, meddelar polisen på fredagsförmiddagen. Dödsorsaken är fortfarande inte fastställd, men ingenting pekar på att dödsfallet ska ha orsakats av någon annan person.

Förundersökningen om explosionen på Övre Husargatan i Annedal den 28 september pågår fortfarande. Polisen har ännu inte klarlagt vad som orsakade detonationen, men säger att det i nuläget inte finns någonting som tyder på att någon annan person varit delaktig i dådet.

Den person som man fortsättningsvis tror låg bakom attentatet är Mark Lorentzon, som hittades död vid Stenpiren i centrala Göteborg en dryg vecka efter att explosionen ägde rum, och på fredagen meddelar polisen att han nu har obducerats.

LÄS MER: Åklagaren om utredningen: ”Inga säkra livstecken”

LÄS MER: Åklagaren: Så länge kan Mark Lorentzon varit död

”I det preliminära besked som lämnats av rättsläkare anges att dödsorsaken ännu inte är fastställd. Inget har framkommit under obduktionen som talar för att döden orsakats av en annan person”, skriver polisen på sin hemsida.

Utredningen fortsätter därmed, men inga misstänkta finns för ärendet. Den tekniska undersökningen på Övre Husargatan ska dessutom vara avslutad, och avspärrningarna på platsen har därmed till stora delar hävts.

LÄS ÄVEN:

Då kan de första boende återvända till Övre Husargatan

Förödelsen efter explosionen – alla varor får kasseras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.