Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Mannerström: "Jag blir vansinnig"

Det borde finnas bättre saker att göra än att hacka på pensionärer som har ett vinintresse, menar Leif Mannerström. Nu vill han betala för Arne Erikssons alkoholtillstånd.

Att pensionärsföreningen bryter mot lagen när de har vinprovningar på Allégården utan alkoholtillstånd borde inte spela någon roll, menar kocken Leif Mannerström. Istället borde myndigheterna uppmuntra dem.
– Jag blir faktiskt vansinnig när jag hör detta. Vad är det för jävla myndigheter vi har i Sverige som bara sitter och håller på med ditt och datt när det finns verkliga problem att ta tag i? Jag blir så trött på dessa småpåvar som ska tala om vad folk ska göra och inte göra. De borde tycka att det är roligt att dessa äldre har ett intresse i stället för att sätta käppar i hjulet för dem, säger han.

"Stäng de riktiga svartklubbarna istället"

För Leif Mannerström, som själv är 77 år, finns det något särskilt provocerande i när äldre råkar illa ut. Han har sedan länge engagerat sig i frågor som rör äldre, inte minst när det gäller den mat som serveras till dem. För 20 år sedan fick Mannerström ett uppvaknande, då han hörde på radio om pensionärer i Majorna som blev av med sin servering och i stället fick djupfryst mikrovärmd mat till middag. Efter det har engagerat sig i frågan, bland annat genom att göra både TV och en kokbok om saken.
– Jag förstår inte hur satan kan man hålla på att ägna tid åt sånt här. De kan väl gå ut och stänga de riktiga svartklubbarna ute på Hisingen i stället! Men det vågar de väl inte, så då ger man sig på pensionärer som träffas ett par gånger i månaden. Det är inte klokt!

Vill betala för tillstånd

Nu hälsar han att han kan tänka sig att betala de tusenlappar det kostar för pensionärsföreningen att ansöka om tillstånd för sina vinprovningar.
– Jag gör det inte för PR, jag gör det för jag blir så fly förbannad på att de hackar på gamla människor. Jag hoppas verkligen att de söker tillstånd och att de låter mig betala för det. Det är lite civil olydnad, men ibland måste man bara sätta ner foten och markera när något är fel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.