Mannen som försvann från äldreboende i Hjällbo – nu hittad

Den 80-årige man som försvann från ett äldreboende i Hjällbo i lördags har nu hittats och han är vid god vigör enligt polisen. Mannen som är dement och diabetiker var försvunnen i över två dygn.

ANNONS
|

Under söndagsförmiddagen inledde polisen en sökinsats efter en dement 80-årig man som försvann från ett boende i Hjällbo under natten till söndagen. Flera enheter och polisens helikopter deltog i sökandet.

Vid 06.00-tiden på måndagsmorgonen var den gamle mannen fortfarande försvunnen.

Mannen kunde enligt polis sannolikt inte kan hitta tillbaka. Han hade kontakt med boendet vid flera tillfällen på söndagsmorgonen, men inte efter.

– Vi söker nu efter mannen i Bäckebol, Orrekulla industriområde, Kärra och Tagenevägen. Det är i dessa områden vi tror att han är. Vi har fortfarande hundar och fotpatruller ute som söker honom nu under söndagskvällen, säger Johan Ljung, vakthavande befäl, hos polisen region Väst.

ANNONS

Att kontakten brutits beror troligen på att mannens mobiltelefon laddats ur, enligt polisen. Därför har bland annat sjukvården och lokaltrafiken informerats.

– Han har varit borta i 30 timmar nu, utan mat, vatten och medicin, efter vad vi vet. Och eftersom han har diabetes är det förstås inte bra, sa Johan Ljung på söndagen.

Har skjorta på sig och tre ringar på fingrarna

Polisen tar också upp händelsen på sin hemsida, där de även beskriver mannen.

Han är i 80-årsåldern, omkring 175 centimeter lång och var vid försvinnandet iklädd en kortärmad skjorta. Mannen har inte någon jacka eller mössa på sig och övrig klädsel är okänd.

Ett annat signalement är att mannen ska ha tre ringar på fingrarna.

– Vi hoppas att någon reagerar på det och att de kontaktar oss, säger Peter Adlersson.

Mannen hittad

Den 80-åriga man som varit försvunnen sen i lördags har hittats.

– Det var några fotbollsspelare på Hjällbovallen som hittade en äldre man i ett buskage vid 19.30 på måndagskvällen. De larmade ambulans som tog honom till sjukhus för kontroll. Han är vid god vigör och förd till vården, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det är oklart var mannen varit sen han försvann.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS