Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Manifestation hålls för den mördade i Lövgärdet

På måndag kväll hålls en manifestation i Angered för den mördade 27-årige lärarvikarien och idrottsledaren. Efter samling kl 17 vid Blå Stället går en marsch till Lövgärdet centrum för en minnesstund.

– Alla är välkomna att delta. De som känner sig otrygga nu ska veta att vi är många som står för annat än våld. Och vi vill visa familjen att de inte står ensamma i den djupa sorgen, säger Karwan Faraj.

LÄS OCKSÅ: Man mördad i Göteborg - tre gärningsmän jagas

Han är en välkänd profil i Angered, kultur- och ungdomsarbetare, och har tagit initiativ till manifestationen ihop med Amir Kader, en socialt engagerad kille som bland annat driver taekwondo-grupper i Angered. Manifestationen har tillkommit i samarbete med 27-åringens familj och nära vänner.

Karwan Faraj är uppvuxen i Gårdsten. Han kände den mördade mannen och beskriver honom som en trevlig, positiv och lugn kille med ett stort engagemang.

– Jag skulle säga att de flesta i Angered som deltagit i något socialt eller idrottsligt sammanhang känner honom. Det som skett är en samhällsförlust, säger Karwan Faraj.

 

"Folk är jätteledsna"

Vid minnesstunden i Lövgärdet klockan 18 kommer några tal att hållas, med utgångspunkt i avståndstagande från våld och till stöd för den drabbade familjen.

Sedan ett par år bor Karwan Faraj inte i Angered – "kroppen sover på annat ställe" – men han är där i stort sett varje dag.

LÄS OCKSÅ: Sörjer sin vän och kollega

Om stämningen i stadsdelen säger han:

– Folk är jätteledsna. Det är betydligt fler än bara familjen som sörjer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.