Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Man till sjukhus efter överfall vid hållplats

En man i 60-årsåldern blev på lördagsmorgonen överfallen vid en hållplats på Övre Husargatan i centrala Göteborg.

Strax efter klockan åtta på lördagsmorgonen inkom larm om att en man i 60-årsåldern ska ha blivit överfallen vid en hållplats på Övre Husargatan. Flera vittnen ringde in om händelsen, då de sett mannen bli sparkad och stampad på. 

– Mannen hade varit och handlat när han blev överfallen av en för honom okänd person, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i Region Väst. 

Enligt polisen ska gärningsmannen, en man i 25-årsåldern, ha slagit den äldre mannen så pass mycket att han ramlat till marken. Därefter har misshandeln fortsatt.

– Gärningsmannen har fortsatt att sparka på honom och stampat på hans huvud. Många vittnen fanns i området och hörde då av sig till oss, säger Peter Adlersson. 

Enligt Adlersson upphörde misshandeln då gärningsmannen upptäckte att vittnen kontaktade polisen, och han ska då ha flytt från platsen. 

– Vi letar efter honom, och har inlett en förundersökning om grov misshandel, säger Peter Adlersson. 

Den skadade mannen har förts med ambulans till sjukhus, och ska ha varit talbar när han påträffades på platsen. Polisen kommer att fortsätta prata med honom under dagen för att få mer detaljer kring vad som hänt.   

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.