Man stoppade trafiken i centrum – sparkade på bilar

Mannen skrek bland annat "jag är guds slav" och sprang ut i vägen, sparkade på bilar och satte sig ner mitt i vägen för att stoppa trafiken på Odinsgatan. Allmänheten höll sig på avstånd – men mannen övermannades efter en dryg kvart och hämtades sen av polis.

ANNONS
|

Det var vid 13-tiden på måndagen som en man syntes springa ut på Odinsgatan i centrala Göteborg. Mannen gick mitt i vägen och stoppade upp trafiken. Mannen ska ha uppträtt hotfullt och enligt vittnen på platsen ha skrikit "jag är guds slav och "varför kan bankerna tvätta pengar och inte vi?".

– Det var någon ur allmänheten som ringde in oss. Vi kommer dit och får tag i honom där. Jag inte vad det blir för åtgärd där än faktiskt. Rimligtvis blir det fråga om skadegörelse, säger vakthavande befäl Andreas Odén.

Mannen omhändertogs av polis

Bilar tvingades bromsa in och trafiken stannades under en tid upp.

ANNONS

En stor del av allmänheten höll sig på avstånd under mannens framfart. Men mannen ska sedan ha brottats ned, dock är det oklart om det gjordes av vakter eller någon ur allmänheten. Polisen kom sedan till platsen och satte honom i handklovar och omhändertog honom.

– Polisen muddrade mannen men de verkade inte hitta något mer än ett cigarettpaket, säger ett vittne på platsen.

– Jag vet faktiskt inte vad eller om de hittade något, säger Andreas Odén.

ANNONS