Man stal bil – körde in i stolpe och ner i dike

En man i 40-årsåldern har under lördagsmorgonen gripits av polis efter att en restaurangbil stulits och körts ner i diket. Mannen anhölls senare av åklagare misstänkt för flera brott.

ANNONS
|

Strax efter klockan nio på lördagsmorgonen fick polisen ett samtal om att en manlig bilist i 40-årsåldern kört in i en stolpe och sedan ner i ett dike i Björlanda Kile.

En polispatrull hittade mannen gående till fots, till synes påverkad, och grep mannen.

Bilen misstänks vara stulen från en restaurang i närheten där det skett ett inbrott.

– Bilen har en logga från restaurangen där det varit inbrott. De står som ägare till bilen så det är alltså inte hans bil, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Under eftermiddagen anhölls mannen som misstänks för stöld genom inbrott och bilstöld. Han är även misstänkt för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott.

ANNONS

– Han är inte misstänkt för rattfylleri därför att han inte togs i direkt anslutning till bilen, utan en bit därifrån. Då är det svårt att påvisa om han var påverkad när han körde bilen, säger Anna Göransson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS