Man spottade på polis efter slagsmål i Angered

Ett större slagsmål utbröt på torsdagskvällen i Angered centrum. I samband med att polisen ingrep spottade en man i 25-årsåldern på en polisman. Händelsen utreds nu som förgripelse mot tjänsteman.

ANNONS
|

Det var klockan 23.00 under torsdagskvällen som fick polisen fick larm om ett större slagsmål i Angered centrum. Flera polispatruller åkte då till platsen.

– Vi har ett flertal resurser på platsen som kan avstyra detta, säger Jens Andersson, polisens presstalesperson.

Skulle sära på personer

Det är okänt exakt hur många personer som var inblandade, och det finns heller inga kända uppgifter om personskador kopplat till slagsmålet.

I samband med att en polis skulle sära på två av de inblandade personerna fick han motta en spottloska.

– Patrullen skriver en anmälan om förgripelse mot tjänsteman.

Två kördes från platsen av polis

Mannen som spottade är i 25-årsåldern. Han omhändertogs enligt polislagens 13:e paragraf, som innebär att polisen kan avvisa människor från en plats. Ytterligare en person kördes från platsen av polisen.

ANNONS

– Man tar med sig två personer, och en av dem är misstänkt för förgripelse mot tjänsteman, säger Jens Andersson.

Det är okänt för polisens presstalesperson om slagsmålet kan kopplas till några kända grupperingar i Göteborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS