Man skottskadad på Hisingen

En man har skjutits i Eriksberg på Hisingen strax efter midnatt natten till fredagen.

ANNONS
|

Det var vittnen som ringde polisen som hade hört skottlossning i stadsdelen Eriksbergpå Hisingen.

– När vi kom fram till platsen fann vi en man i 35-årsåldern som var skottskadad.Det är oklart om han har träffats av ett eller flera skott, säger Göran Carlbom,säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Enligt Sahlgrenskas presstjänst är mannen lindrigt skadad. Den skadade mannen ska också vara känd av polisen sedan tidigare.

Enligt polisens presstalesperson, Christer Fuxborg, vill den skottskadade mannen inte medverka i någon utredning. Däremot har polisen säkrat spår på platsen.

– Ja, det rör sig om hylsor från någon form av skjutvapen, säger Christer Fuxborg.

ANNONS

Mörkklädd person sågs lämna platsen

Enligt vittnesuppgifter till GP hördesflera skott vid tidpunkten för händelsen och en man ska dessutom ha setts komma springande från Eriksbergstorgets hållplats i riktning mot Sörhallstorget, klädd i en svart tröja med huva.

–Det var flera knallar. Som att det smattrade liksom. Och så hörde jag ett vrål.Jag såg en man springa från platsen. Han hade mörka kläder och var kanske mörkhårig. Svårt att säga, det kan ha varit en mössa också, säger ett vittne till GP på fredagsmorgonen.

Händelsen chockade vittnet. Skottlossningar hör inte till vanligheterna i området, menar personen.

–Jag somnade om, jag trodde inte det var något. Det här är ju ett så lugnt område, det har aldrig hänt något här, säger vittnet i samtal med GP på fredagsmorgonen.

Stor polisinsats

Ett område i närheten av Eriksbergstorgetspärrades under fredagsmorgonen av för tekniskundersökning.

Man vet inte om det rör sig om en eller flera gärningsmän.

– Vi har fått in ett vagt signalement på en person som kan vara inblandad. I övrigt har vi inte så mycket att gå på innan den tekniska undersökningen är klar, säger, Göran Carlbom.

En teknisk undersökning har pågått under fredagsmorgonen, och den skjutne mannen kommer också att förhöras under fredagen.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt eller gripen för brottet.

ANNONS

Texten uppdateras.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP:Via mejl:webbred@gp.se, telefon:031-17 20 10,MMS/SMS: 720 10

ANNONS