Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Man skjuten vid skottlossning i Göteborg

En man i 25-årsåldern blev skjuten i Frölunda i natt. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord alternativt dråp.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP
Via mejl: [email protected] Telefon: 031-17 20 10 MMS/SMS: 720 10

Strax före halv ett på natten fick polisen samtal om skottlossning i Frölunda i Göteborg. En man som blivit skjuten hade tagit sig till en restaurang vid Järntorget och där i från larmades polisen.

Det är oklart hur skadad mannen blivit. Enligt polisens första uppgifter fördes mannen till sjukhus med livshotande skador. Men vid 07.30 uppger polisens presstalesman att mannens skadeläge ska ha varit stabilt.

– Han ska ha kört bil till Järntorget på egen hand, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Förutom att polisen bekräftar att det har varit en skottlossning utomhus i Frölunda vill de ännu inte lämna ut några uppgifter kring själva skottlossningen. Det är oklart om fler personer är inblandade eller har blivit skadade. 

Enligt polisen är den skottskadade mannen i 20-årsåldern och tog sig på egen hand från Frölunda till en restaurang vid Järntorget efter skottlossningen. Personalen ska ha larmat polis och ambulans. När de kom fram var mannen vaken men fick föras till sjukhus i ambulans med livshotande skador, enligt polisens första uppgifter. Senare uppgav polisen att mannen skadeläge ska ha varit satbilt.

Ingen person är gripen efter skottlossningen men polisen jobbar vidare med vissa spår.

– Jag kan inte säga något mer i ett sådant här tidigt skede, men vi har bland annat vittnesuppgifter som vi arbetar vidare med, säger polisens vakthavandebefäl Sanna Lagerqvist.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord alternativt dråp.

Enligt uppgifter till GP under torsdagen, ska mannen ha skottskadats i armen under tiden han satt i en bil. Hans tillstånd ska i nuläget inte vara livshotande. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.