Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Man skjuten i benet i Lundby

Söndagens skottlossning skakar boende i villaområdet i Lundby. - Jag hörde ett skrik som inte var normalt säger en kvinna, som bor i närheten av brottsplatsen.

GP träffar kvinnan på söndagsförmiddagen. Hon är fortfarande skärrad och känner sig rädd. Hon vaknade av att det skreks i området, både ett manligt och ett kvinnligt skrik. Då var klockan 6.15.

- Jag tittade ut, men såg inget. Först tänkte jag att det var ungdomar som var på väg hem och lade mig igen. Det var svårt att somna igen. Nästa gång jag tittade ut var det poliser överallt, säger hon.

Polisen fick larmet om en ny skottlossning 6.11 vid Strömstadgatan i Lundby. Det finns fortfarande blodspår kvar på brottsplatsen. Hållplatsen vid Gropegårdsgatan och en bit av Strömstadgatan spärrades av, men strax innan 8.30 hade avspärrningarna hävts.

En man sköts med ett skott i benet och fördes till sjukhus.

- Han är nu opererad och det är ingen fara för hans liv, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande polis.

Boende som GP talat med säger att det började med slagsmål på gatan. Det var några personer med, bland annat en kvinna och ett par män. Det skreks högt och därefter hördes skott. Efteråt ropade kvinnan på hjälp.

- Jag känner mig verkligen rädd. Det är inte klokt vad som pågår i staden. Vi bor i ett lugnt villaområde, men det känns väldigt obehagligt, säger kvinnan som vaknade till av skrik.

Skottlossningen är den tredje i Göteborg inom loppet av några dagar. I onsdags sköts två unga män ihjäl i Biskopsgården. I fredags skottskadades en man i 20-årsåldern i Hammarkullen.

- Vi ser inget samband med de andra skottlossningarna, säger Joakim Hansson.

Vid niotiden var det lugnt i villaområdet på Strömstadgatan. En av dem som passerar är 54-årige Sadegh Shams. Han bor i närheten av brottsplatsen och tycker det som hänt är obehagligt.

- Det här är ett vanligt område med barnfamiljer. Det känns fruktansvärt att det skjutits här, säger han.

Sadegh tycker att politiker och polis måste vakna nu och ta sitt ansvar.

- I dag var det någons barn som blev skjuten. I morgon kan det vara mitt barn, säger Sadegh Shams.

Dagens skottlossning utreds av polisen som en grov misshandel. Ingen har gripits.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.