Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Man skjuten – hittades i bostadsområde

Tidigt på lördagsmorgonen fick polisen in ett larm om att en man hade skjutits i Majorna. Mannen hittades utomhus i ett bostadsområde.

Det var strax innan klockan 06:30 på lördagsmorgonen som polisen larmades till en adress i närheten av Stigbergstorget i Majorna. Personen som skjutits ska själv ha larmat polisen.

– Väl där kommer mannen haltandes och tar kontakt med patrullen som anländer, berättar polisens pressinformatör Tommy Nyman för GP.

Mannen fördes genast till sjukhus för vård. Initialt bedömdes hans skador inte vara av allvarlig karaktär. Han var dessutom talbar, men däremot fåordig kring vad som föranlett situationen.

– Vi vet inte vad som har hänt och han är inte så samarbetsvillig, sa Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg, på lördagsmorgonen.

Ingen misstänkt i nuläget

Polisen började spana i området. Parallellt hörde ett vittne av sig med information som visade sig vara högintressant för polisen.

– Vi kan konstatera att skjutningen skett utomhus. Vi tittar just nu på ett område där det pågår en teknisk undersökning, bekräftade Tommy Nyman.

Platsen som spärrades av ligger bara ett par hundra meter från platsen där den skjutne mannen hittades. Där gjordes ett antal fynd som märktes ut på marken, men vad exakt som hittats där är oklart.

– Den tekniska undersökningen är avslutad, men jag har inte fått resultaten från platsen, menar polisens pressinformatör Tommy Nyman.

Har ni någon misstänkt för brottet?

– Nej, inte som jag känner till.

Brottet har rubricerats som grov misshandel. Den skadade mannen vårdas på Sahlgrenska universitetssjukhuset, men där vill man inte lämna ut några uppgifter om mannens tillstånd. När polisen kommer försöka genomföra ett nytt försök med mannen är också oklart.

– Vi kommer absolut försöka prata med honom igen, men om det görs idag eller senare vet jag inte, avslutar polisens pressinformatör Tommy Nyman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.