Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bilden är en arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Man ryckte pengar från äldre kvinna

En äldre kvinna befann sig tidigare i dag med en väninna i Brunnsparken i centrala Göteborg. Där blev hon bestulen på en summa pengar som hon precis tagit ut när en man ryckte dem från henne.

Den drabbade kvinnan är i 80-årsåldern och befann sig i Brunnsparken tillsammans med en väninna. Där gick de båda till en bankomat för att ta ut pengar.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Då ska plötsligt en okänd man ha dykt upp och ryckt åt sig pengarna. Han ska sedan ha sprungit från platsen.

Enligt polisen finns det inga uppgifter om att den äldre kvinnan blivit fysiskt skadad vid brottet, men hon uppges vara chockad.

Polisen: Troligen ingen engångsföreteelse

– Hon är ju i 80-årsåldern så det påverkar såklart en äldre person när det händer en sådan här sak. Det kan ju bli ganska obehagligt, så naturligtvis är hon chockad. Det skulle alla vara i det läget, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen befinner sig vid 14.30-tiden på måndagen i Brunnsparken för att undersöka om det finns något man kan använda i utredningen.

– Vi tror inte att det är en engångsföreteelse. Det är ganska troligt att det börjar etablera sig olika personer i närheten av köpcentrum vid den här tiden innan julhandeln, säger Stefan Gustafsson.

Ingen person har gripits.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.