Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man rånad på sin mobiltelefon vid Stampen

På tisdagseftermiddagen blir en man i dryga tjugoårsåldern rånad och nedslagen av två maskerade män. Oklart skadeläge. Polisen letar efter gärningspersonerna.

Rånet ska ha skett vid kyrkogården i Stampen och enligt offret ska två maskerade killar slagit ner honom och tagit hans telefon. Därefter ska de ha sprungit mot hållplatsen Ullevi norra.

De två gärningsmännen ska ha burit arbetskläder och en munkjacka samt munskydd.

– Vi letar fortfarande efter gärningsmännen. Ingen är gripen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Hur allvarligt är rånet?

– Vi har alldeles nyss fått in information om rånet. Så vi har ingen ytterligare information än det som står på hemsidan, säger han.

Klockan 15.00 anträffar en polispatrull en man som stämmer in på signalement på ettans spårvagn. Det finns även uppgifter om var den andra misstänkta mannen kan befinna sig, polisen söker vidare.

En dryg timme senare meddelar polisen på deras hemsida att personen de kontrollerat på spårvagnen inte går att knyta till rånet.

Brottsoffret körs till sjukhus för kontroll.

– Jag har ingen uppfattning om skadeläget alls, det kan ju vara så att man kör personen till sjukhus för ett rättsintyg men jag har inga uppgifter om skadeläge, säger Stefan Gustafsson.

En anmälan om rån har upprättats men ännu är ingen gripen. Polisens initiala uppgifter var att det var två gärningspersoner, varav den ena efter kontroll inte kunde kopplas till brottet. Polisen hade i samband med det fått uppgifter om var den andra gärningspersonen befann sig men dessa är inte aktuella längre.

– I nuläget finns det ingen misstänkt längre, säger Stefan Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.