Man rånad på halskedja i Göteborg – framför sin dotter

En man blev vid 19-tiden på måndagskvällen nedslagen och rånad på en halskedja i centrala Göteborg – framför ögonen på sin dotter i tioårsåldern.
– Det är ytterst hänsynslöst, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS
|

Strax efter klockan 19 på måndagskvällen kontaktades polisen av en man som uppger att han blivit utsatt för ett rån i centrala Göteborg.

Mannen ska, efter att ha varit inne i en butik tillsammans med sin dotter i tioårsåldern, ha blivit nedslagen och rånad på en halskedja.

– Vad jag kan förstå har han mest haft omtanke om sin dotter som blev oerhört rädd. Och hon blir ju naturligtvis jätteskärrad av att se sin pappa bli nedslagen på det här sättet, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt polisen ska rånet ha genomförts av tre yngre män som sedan försvann från platsen, och flera polispatruller har åkt dit för att söka efter gärningsmännen.

ANNONS

– Det är ett ganska känt tillvägagångssätt, att man är ute efter halskedjor. Då kanske man har observerat att han har en halskedja och valt ut honom, säger Stefan Gustafsson.

Den drabbade mannen har inga kända personskador, och ingen är gripen i nuläget.

Händelsen rubriceras för närvarande som rån, men kan komma att ändras under utredningens gång.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS