Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man rånad på BMW

Två män ska ha hotat en man vid Nils Ericsson-terminalen och sedan kört i väg hans BMW. Drygt en halvtimme senare fick polisen tips om en övergiven bil.

Händelsen inträffade vid 20.20 på onsdagskvällen. Två personer ska ha hotat en man vid Nils Ericsson-terminalen i Göteborg och därefter rånat honom på hans BMW.

– De har sagt till honom att de har en pistol och därigenom så har de tvingat till sig bilen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

De två personerna som uppges vara i 20-årsåldern körde därefter från platsen i riktning mot Götatunneln.

Övergiven bil

Mannen ska inte ha fått några fysiska skador, men flera personer blev vittnen till händelsen.

– Vi är på plats på Nils Ericsson-terminalen och tar uppgifter, säger Anna Göransson.

Drygt en halvtimme senare fick polisen in ett samtal om en övergiven bil i närheten av Ica Munkebäck. Samtalet ringdes in eftersom bilen stod trafikfarligt.

– Det kom in ett samtal om en tom bil mitt på vägen och vid kontroll så kan man konstatera att det är den här bilen, säger Anna Göransson.

Men någon person som kört bilen syntes inte till. Polis var på plats för att söka vittnesuppgifter och bilen bärgades från platsen. Den är nu tagen i beslag för vidare utredning.

Händelsen utreds som rån, men ingen person har hittills kunnat gripas för brottet.

– Det finns en hel del vittnesuppgifter, och det finns nog även en film så får vi ser om vi kan fånga in dem, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.