Man rånad och misshandlad vid Kungsportsplatsen

Under natten till torsdagen blev en man rånad och misshandlad av två personer på Kungsportsplatsen. Han blev skuren i handen och slagen med ett bälte.

ANNONS
|

Polisen fick larmet vid 02.30, natten till torsdagen, om att en man blivit rånad och misshandlad på Kungsportsplatsen. Mannen och hans kvinnliga sällskap hade blivit attackerade av två personer, som också rånade mannen.

– De fick med sig kontanter, en mobiltelefon, samt mannens livrem, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Västra Götaland.

I samband med rånet blev mannen slagen i ansiktet med ett bälte och fick skrapsår på en arm.

– Han fick även en lättare skärskada i handen, men det är oklart om den orsakats av en kniv eller något annat vasst föremål, säger Hans Lippens.

Mannen erbjöds hjälp att söka vård för sina skador, men gjorde en egen bedömning att han inte behövde uppsöka sjukhus. Han lämnade ett bra signalement på gärningsmännen.

ANNONS

– Efter en stund kunde vi gripa två personer på Andra långgatan, en man och en kvinna i 20-årsåldern. Vi har inte hittat stöldgodset, men de är intagna för förhör och vi hoppas kunna knyta dem till rånet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS