Man rånad och misshandlad under knivhot

Natten till tisdag blev en man stoppad av två maskerade män. Mannen blev misshandlad under knivhot och tvingades sedan in i gärningsmännens bil.
– Därefter ansluter ytterligare gärningsmän, och de kör runt i ungefär 30 minuter, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson Väst.

ANNONS
|

Det var vid midnatt natten till tisdag som en person larmar polisen om att hen mött en man i 20-årsåldern på en gata i Agnesberg. Mannen uppger att han blivit misshandlad, kidnappad och rånad under knivhot i Angered.

– Anmälaren tog hand om den skadade och chockade mannen i sin bil tills dess att polisen kom dit, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson Väst.

Enligt uppgift ska mannen ha varit på väg hem från en vän i Angered när han passerat en bil som stannat.

– Två maskerade män hoppar ut, rånar och misshandlar honom under knivhot. Sedan kidnappar de honom och han tvingas in i deras bil.

ANNONS

Fler gärningsmän anslöt

Ytterligare gärningspersoner kommer till bilen, dock oklart hur många. Därefter ska de ha kört runt i ungefär 30 minuter innan han släpps av i Agnesberg där han får hjälp av anmälaren.

Målsägande känner inte igen någon av gärningsmännen, men har svaga minnen om att bilen kan ha varit blå. Han blev rånad på telefon, bankkort med kod och nycklar.

– När polisen kommer till platsen kör de honom till sjukhuset, för han uppger att han har ont i huvudet och hade fått lite synliga skador. Men han var inte i behov av ambulans.

Thomas Fuxborg berättar att eftersom polisen har så få uppgifter att gå på gjordes ingen sökinsats under natten. Men de ska förhöra mannen i 20-årsåldern ytterligare för att samla in mer uppgifter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS