Man rånad av bilkapare i centrala Göteborg

En man larmade polisen om att han rånats på sina bilnycklar och sin bil av en bilkapare på Vasagatan på lördagsmorgonen.

ANNONS

Det var vid 05.30-tiden på lördagsmorgonen som en man vinkade till sig en polispatrull på Vasagatan i centrala Göteborg och berättade att han blivit rånad på sin bil.

– Han berättade att han rånats på sina bilnycklar och sin Audi, cirka en halvtimme tidigare. Men det är oklart om det var en eller flera gärningsmän, det framgår inte, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen region Väst.

Den stulna bilen äe nu efterlyst, men har ännu inte påträffats.

Ytterligare ett rån skedde strax efter klockan 03.00 i Hammarkullen, då en man i 65-årsåldern blev misshandlad och rånad på sin mobiltelefon.

ANNONS

– Det var flera gärningsmän som gav sig på honom och tog hans telefon. Han var något berusad så det är något oklart signalement på de misstänkta. Han fick hjälp av allmänheten att kontakta polisen, säger Christer Fuxborg.

Polisen hjälpte mannen hem. Ingen person är ännu gripen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS