Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Man misstänkt för försök till människorov och våldtäkt

En man misstänks ha tvingat in en tioårig flicka i sin bil utanför Uddevalla tidigare i sommar. Den misstänkte mannen har nu begärts häktad av Vänersborgs tingsrätt för flera sexualbrott, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

En man i 30-årsåldern greps igår på Tjörn misstänkt för försök till köp av sexuell tjänst av barn, försök till våldtäkt, försök till människorov och ett fall av sexuellt ofredande, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Brotten mannen är misstänkt för ska ha begåtts i västsverige under juli månad.

Mannen ska den 2 juli i år ha försökt tvinga in en 15-årig flicka i sin bil i Lilla Edets kommun. Flickan lyckades bryta sig fri och fly från mannen.

Den 24 juli ska en liknande händelse ha inträffat utanför i Utby utanför Uddevalla gällande två tioåriga flickor. Mannen lyckades tvinga in en av flickorna i baksätet på bilen men även denna gång lyckades flickan fly ur fordonet innan mannen hann köra där ifrån.

Den gemensamma nämnaren för de båda fallen är att en vit Volvo XC70 varit synlig vid de berörda platserna. Vittnen och målsägande har uppgivit att bilen i fråga haft utländska registreringsskyltar.

Den misstänkte mannen har begärts häktad vid Vänersborgs tingsrätt och har i inledande förhör medgivit vissa av omständigheterna kring brotten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.