Man knivskuren vid rån i Bergsjön

En man i 20-årsåldern rånades av två personer med kniv i Bergsjön på måndagen. Mannen jagade ikapp rånarna för att ta tillbaka sin plånbok och blev då skuren i händerna. Polisen har upprättat en anmälan om grovt rån.

ANNONS
|

Det var under patrullering i Bergsjön som poliserna träffade på en man som satt ner utomhus vid Merkuriusgatan. Mannen, som är i 20-årsåldern, ska ha varit chockad och haft svårt för att redogöra för vad som har hänt.

– Det framkommer att han ska ha blivit utsatt för ett rån av två gärningsmän. Han har skador på händerna som ser ut att vara knivskador och polispatrullen kör honom till sjukhus, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen: Uppenbar fara för liv och hälsa

Mannen berättade för poliserna att han sprungit efter rånarna och lyckats ta tillbaka mobilen, men att han då blev knivskuren.

– Man bör vara försiktig med att sätta sig till motvärn i sådana här situationer. Just vid väpnat rån finns en uppenbar fara för liv och hälsa. det kan gå väldigt illa fort, säger Fredrik Svedemyr.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan om grovt rån.

– De fick inte med sig telefonen, enligt mannens uppgifter, men det är lite oklart om de kanske fick med sig annat gods, som en plånbok, säger Fredrik Svedemyr.

Polisen hade vid 14.30-tiden inte gripit någon misstänkt för rånet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS