Man knivskuren på Ramberget

En man i 20-årsåldern har blivit knivskuren på Ramberget under natten mot måndagen. Polisen har upprättat en anmälan gällande grov misshandel.

ANNONS
|

Det var under natten mot måndagen som en man i 20-årsåldern hittades uppe på Ramberget, enligt polisen. Mannen påträffades vid dammen intill Rambergsskolan.

Personer i området ska ha hört hur någon ropat på hjälp vilket ledde till att ambulans och polis larmades till platsen.

– Han påträffades i närheten av en damm vid Rambergsskolan. Det verkar som han tagit sig en bit av egen maskin, sen finns det vittnen som hört att någon ropat efter hjälp, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid Polisen Region Väst.

Mannen ska vid tillfället haft skärskador i båda benen och fördes efter detta till sjukhus för vård.

ANNONS

– Läget för mannen är stabilt, säger Lisa Johansson vid presstjänsten på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

LÄS MER: Två unga män dödade med kniv i Göteborg – på en vecka

Polisen har sökt igenom området där mannen påträffats med hundpatrull för att undersöka om det finns något av intresse för brottsutredningen.

– De som hörde mannen ropa är hörda, men de har inte sett själva händelsen, säger Christer Fuxborg.

Fallet är en i raden av uppmärksammade fall av knivskärningar i Göteborg den senaste månaden.

– Det är alltid så att folk är ute med knivar. Det känns som vi lever med det dagligen. Jag har inga direkta siffror i nuläget men det är ingen kulminering eller att det ökat den senaste tiden, brott mot knivlagen hör till vid vardagliga insatser.

LÄS MER: Knivdödad man i Hjällbo identifierad

Målsägande har haft svårt att redogöra för polisen gällande händelseförloppet som ledde fram till att han blev knivskuren och omständigheterna kring brottet är oklara.

– Det initiala är att målsägande inte verkar särskilt medgörlig, Vi får se om det ändrar sig efter att han fått vård, vårdande insatser får gå före vid den här typen av händelse, avslutar Christer Fuxborg.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan gällande grov misshandel.

Texten uppdateras.

LÄS MER: Ung man knivskuren till döds – tre personer anhållna

ANNONS