Man knivskuren och rånad i Slottsskogen

En man i 35-årsåldern har blivit rånad av tre gärningsmän i Slottsskogen. Offret ska ha blivit lindrigt knivskuren i samband med händelsen.
– Han är omplåstrad på plats, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Larmet kom in till polisen vid 22.33 på torsdagskvällen. En man i 35-årsåldern hade då blivit överfallen av tre mörkklädda män som enligt polisen eventuellt ska ha varit maskerade.

Offret ska ha blivit hotad med kniv och även lindrigt knivskuren. Han behövde inte föras till sjukhus utan sågs om av ambulanspersonal på plats.

– Gärningsmännen fick med sig en väska med en dator i innan de avvek från platsen, säger Johan Josarp.

Polisen har inte kunnat gripa någon misstänkt för rånet. Händelsen inträffade ett drygt dygn efter att en man blev rånad i Slottsskogen i höjd med pingvindammen. Offret blev då överfallen av två gärningsmän som var beväpnade med kniv. Rånarna ska efter den händelsen ha flytt på moped.

ANNONS

LÄS MER:Man knivrånad vid Pingvindammen

Två gripna för rån i Skövde

Under torsdagskvällen, vid 21.30, ska det även ha skett ett rån på annat håll i Västra Götaland. I Skövde blev en man hotad av tre gärningsmän.

– De har hotat att de ska slå honom och han har även blivit knäad verkar det som, säger Johan Josarp.

Gärningsmännen fick med sig ett par hörlurar. Kort efter händelsen kunde polisen gripa två misstänkta gärningsmän. En är fortfarande på fri fot.

De gripna ska vara i 20-årsåldern.

ANNONS