Polisen har i nuläget inga misstänkta.
Polisen har i nuläget inga misstänkta. Bild: Lasse Edwartz

Man knivskuren i krogkön – förd till Sahlgrenska för akut operation

Natten mot torsdagen blev en man grovt misshandlad av en annan man i kön till en krog i centrala Göteborg. Den skadade mannen opererades akut under natten.

ANNONS
|

Händelsen inträffade strax efter midnatt på Tredje Långgatan där brottsoffret befann sig i krogkön när han plötsligt blev knivskuren i magen av en okänd gärningsman.

Gärningsmannen försvann snabbt från platsen. Polisen var kort efter på plats och spanade i området utan lyckat resultat.

Även ambulans larmades till platsen. Den knivskurne mannen fördes därefter till Sahlgrenska sjukhuset för akut operation.

– Skadeläget är allvarligt. Det tog väldigt illa i magen och det var väldigt allvarligt sa de på Sahlgrenska. Han skulle opereras omedelbart, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Ingen är nuläget misstänkt eller gripen.

Strax efter 10-tiden var den knivskurne mannen vid medvetande, enligt polisen.

ANNONS

– Vi har en patrull uppe på Sahlgrenska nu som ska hålla förhör med brottsoffret. Vi hoppas kunna ta reda på exakt vad som ligger bakom händelsen för man sticker inte någon utan anledning. Annars är det oroväckande om någon går runt och sticker ner oskyldiga människor i Göteborg, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Eftersöker uppgifter

Under polisens förhör var mannens minne av hela händelsen svagt, men man lyckades få ut några vittnesuppgifter.

– Han var talbar och pratade med polisen, men det var inte mycket han kunde redogöra för. Vi lyckades även få in några vittnesuppgifter på plats från andra personer, men vi tar gärna emot fler tips, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Nu väntar teknisk undersökning. Bland annat kommer man att använda sig av videofilmer från övervakningskameror från platsen i hopp om att kunna finna den misstänkta gärningsmannen.

Polisen uppmanar också allmänheten att lämna tips och vittnesuppgifter som kan leda till ett gripande.

Händelsen rubriceras i nuläget som grov misshandel.

ANNONS