Det var på spårvagnshållplatsen Vasa-Viktoriagatan i centrala Göteborg som en man i 30-årsåldern blev knivskuren. Arkivbild: Google/TT
Det var på spårvagnshållplatsen Vasa-Viktoriagatan i centrala Göteborg som en man i 30-årsåldern blev knivskuren. Arkivbild: Google/TT

​Man knivskuren i halsen i Göteborg

​Under natten till onsdagen knivskars en man i 30-årsåldern vid en spårvagnshållplats i centrala Göteborg. Omständigheterna är oklara. – Han har fått två stick i halsen, säger Joakim Hansson vid polisen i Göteborg.

ANNONS
|

Det var vid 01:29 under natten mellan tisdagen och onsdagensom polisen fick larm om händelsen.

På spårvagnshållplatsen Vasa-Viktoriagatan i centrala Göteborg hadeen man i 30-årsåldern blivit knivskuren på öppen gata.

Två stick i halsen

– Vi fick larm om en knivskuren man, och när vi kom till platsen påträffade vi mycket riktigt en man som fått två stick i halsen, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

Mannenfördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset för vård av sina skador, men kunde under hela färden kommunicera med polisen.

– Han var talbar hela tiden, så förhoppningsvis var det inte allt för allvarligt.

Ingen misstänkt

Polisen vet ingenting om omständigheterna kring knivskärningen och har i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

– Han uppgav själv att det var två gärningsmän som skurit honom, mer än så vet jag tyvärr inte,säger Joakim Hansson.

ANNONS

Polisenhar tagit mannens kläder i förvar för att säkra spår.Händelsen kommer att rubriceras som grov misshandel alternativt försök till dråp.

– Det verkade oprovocerat i det här fallet och vi kommer hålla vidare förhör om möjliga motiv senare när det blir möjligt. Vi tar gärna emot tips om händelsen, säger Peter Adlersson, presstalesman på Polisen i Västra Götaland.

Flera överfall kring hållplatser i år

Göteborgs-Posten har vi ett flertal tillfällen rapporterat om överfall kring hållplatser, och i närheten av Vasa i centrala Göteborg, men än så länge är det oklart om det finns några samband mellan händelserna.

LÄS OCKSÅ:Man huggen vid spårvagnshållplats

– Just nu är det svårt att se en koppling mellan tidigare fall av händelser, säger Peter Adlersson.

Är det vanligt att överfall sker vid just hållplatser?

– Det är inte så himla vanligt, utan rör sig mer om olika tillfällen, säger Peter Adlersson.

LÄS OCKSÅ:Knivskars i halsen och rånades mitt i stan

ANNONS