Man knivskuren i centrala Göteborg

En man i 45-årsåldern blev under söndagskvällen knivskuren på Centralen av två män som sedan flydde platsen. Två personer har gripits.

ANNONS
|

Det var under söndagskvällen som två män, av okänd anledning attackerade och knivskar en 45-årig man på perrongen mellan spår 13 och 14 på centralstationen.

– De två männen, som är i 20- och 30-årsåldern, flydde från platsen, men kunde senare gripas på Kruthusgatan, säger vakthavande befäl Johan Ljung.

Initialt trodde polisen att det handlade om två grupperingar som rykt ihop. Det visade sig snart att så inte varit fallet.

Knivattacken skedde strax före klockan åtta, och ambulans kom snabbt snabbt till platsen.

– Mannen har blivit knivskuren i buken, men ska enligt den information jag har, vara lindrigt skadad, säger Johan Ljung.

ANNONS

Vad som kan ligga bakom knivskärningen på centralstationen är ännu oklart.

Polispatrull åkte förbi

Gripandena föregicks inte av några larm till polisen, utan i stället råkade en patrull passera när det hela inträffade.

– Men efteråt har vi samlat in vittnesuppgifter, säger Johan Ljung och berättar att förhör nu ska hållas med de två gripna.

Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS