Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Man knivskuren i centrala Göteborg

En man i 20-års åldern blev under torsdagskvällen knivskuren vid Odinsplatsen i Göteborg. Enligt vittnen ska ett bråk ha uppstått i en restaurang som i förlängningen ledde till knivskärningen.

Larmet till polisen kom vid 21.20 om att en person hade knivskurits i korsningen Friggagatan/Odinsplatsen i Göteborg. Mannen som ska ha knivskurits är enligt uppgifter till GP i 20 års åldern.

– En man har blivit knivskuren utomhus. Vi tror att det börjat med ett bråk på en restaurang i närheten. Vi har patruller på plats, säger Fuxborg, som är polisens presstalesperson i Region Väst.

GP har talat med flera person som ska ha sett bråket.

– Det var quiz inne på restaurangen och sällskapet hade varit väldigt högljudda under kvällen. En kille blev väldigt hetsig och blev tillsagd att lämna lokalen. Killen började bråka med en tjej.

Vittnen fortsätter berätta för GP:

– Sedan var det tydligen någon som drog kniv utanför restaurangen.

Knivmannen flydde

Den misstänkte gärningsmannen sågs springa från platsen, men vittnen kunde peka ut en trappuppgång och efter en stunds spaning kunde polisen hitta rätt lägenhet.

– Vi gjorde en husrannsakan och hittade den misstänkte mannen där. Vi hittade inte vapnet, men däremot andra saker som gör att vi kan binda den här mannen till platsen, säger Christer Fuxborg.

Mannen är nu misstänkt för grov misshandel.

Oklart skadeläge

Det är i nuläget oklart hur illa skadad den knivskurne är. Han har förts till Sahlgrenska sjukhus för vård. Tidigt på fredagsmorgonen uppgavs hans tillstånd vara stabilt.

Flera patruller var på platsen och även polishelikoptern cirkulerade i området. Vid midnatt var polis fortfarande på plats för teknisk undersökning.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.