Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Man knivskars på Hjällbo Torg – avled på sjukhus

En man hittades knivskuren på Hjällbo Torg under natten till måndagen. Mannen avled senare av sina skador. Polisen har inlett en förundersökning om mord och efterlyser vittnen till händelsen.
– Vi önskar få in vittnesuppgifter eller annan typ av information från händelsen som kan leda till att mannen kan identifieras, säger Stefan Gustafsson vid polisen.

Det var strax efter midnatt natten till måndagen som polisen larmades till Hjällbo Torg med anledning av att personer sett en man de uppfattade som berusad som låg ner på marken.

Men när polisen kom till platsen visade det sig att mannen var knivskuren och svårt skadad.

– Han var inte kontaktbar, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Vittnesuppgifterna från platsen är knappa och polisen har därför ingen klar bild av vad som har hänt.

– Vi har egentligen inte så mycket att gå på, eftersom de iakttagelser vi har är att man trodde att det var en liggande person som var berusad. Det är kanske något man på avstånd antar under sommartid, det är inget ovanligt att vi kontrollerar personer som ligger ner och i nio av tio fall är de berusade, sa Morten Gunneng under morgonen.

Senare under måndagen meddelade polisen att mannen avlidit till följd av sina skador.

– Mannen förklarades avliden av läkare under natten. Vi har under natten och morgonen arbetat med att försökt identifiera honom utan att lyckas. Nu önskar vi få in vittnesuppgifter eller annan typ av information från händelsen som kan ledas till att han kan identifieras, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson polisen region Väst.

LÄS MER: Två unga män dödade med kniv i Göteborg – på en vecka

Utreds som mord alternativt dråp

Platsen har varit avspärrad för teknisk undersökning sedan i natt. Ingen person har gripits. Det finns inte heller någon misstänkt.

– Vi har heller ingen aning om var brottsplatsen är, om det är fyndplatsen eller inte, det ska den tekniska undersökningen utröna, berättade Morten Gunneng.

I området i anslutning till händelsen genomför nu polisen dörrknackning och söker vittnen till händelsen.

Den avlidne mannen uppskattas för närvarande vara mellan 20 och 40 år. Några övriga kännetecken kan polisen för närvarande inte lämna ut med tanke på eventuell underrättelse till anhöriga.

Tre misstänkta knivmord på mindre än två veckor

Händelsen rubriceras i nuläget som mord alternativt dråp.

Det är den tredje personen som blivit ihjälhuggen i Göteborg på tolv dagar.

Den 17 juli blev en 18-årig man knivhuggen när han rånades vid Hjalmar Brantingsplatsen på Hisingen. Han avled av sina skador. Samma vecka, några dagar senare, blev en 19-årig man knivhuggen under ett bråk i Nordstan och avled av sina skador.

Efter det misstänkta rånmordet vid Hjalmar Brantingsplatsen anhölls tre personer, två 21-åriga män och en 17-årig tjej. Alla tre misstänks för mord och grovt rån.

Två män sitter även häktade efter händelsen i Nordstan, en misstänks för mord och en misstänkt för medhjälp till mord.

LÄS MER: Drogmissbruket – en gemensam nämnare för de tre häktade

LÄS MER: Ännu en häktad efter misstänkta Nordstadsmordet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.