Man knivrånad vid Hagakyrkan

Tidigt på lördagsmorgonen rånades en man på sin mobiltelefon av tre män som hotade honom med kniv. En stund senare ska en kvinna blivit utsatt för rånförsök.

ANNONS
|

Rånet skedde enligt polisen vid Hagakyrkan strax före klockan 7.30 på lördagsmorgonen. De tre misstänkta lämnade sedan platsen.

– Mannen ska ha fått någon typ av lättare skada men har inte behövt söka vård, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

En stund senare utsattes en kvinna för rånförsök vid en hållplats i Mölndal. Även i det fallet rör det sig om tre misstänkta gärningsmän enligt polisen.

– De har försökt dra ifrån henne mobiltelefonen, men lyckades inte och hon kunde larma oss, säger Peter Adlersson.

I samband med att polisen kontrollerade två män i närheten hittades mobiltelefonen som stulits vid rånet vid Hagakyrkan. En man i 25-årsåldern grips misstänkt för rånet.

ANNONS

– Han är gripen för rånet vid Hagakyrkan eftersom vi hittade telefonen där från rånet och han har blivit utpekad. Vi kopplar samman dessa två händelser, säger Peter Adlersson.

De två andra misstänkta gärningsmännen är ännu på fri fot.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS