Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Man knivrånad av tre personer

Tre män ska ha rånat en ensam man utanför en kyrka i centrala Göteborg på fredagskvällen. De ska ha hotat offret med kniv mot halsen, men det finns inga uppgifter om att någon skadats. I nuläget har ingen gripits.

Det var strax efter halv 12 på fredagskvällen som polisen fick larm om att en man utsatts för ett rån. Tre gärningsmän ska ha tvingat ifrån honom bankkort och kod. Därefter ska två av gärningsmännen hotat mannen med kniv mot halsen medan den tredje åkte iväg på elcykel för att ta ut pengar.

– Det är ett ganska allvarligt hot eftersom tillvägagångssättet är extra hänsynslöst. Det kan komma att handla om rån eller grovt rån, det får åklagaren bestämma efter en sammantagen bedömning av hela situationen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Polisen larmades först när mannen som rånats kommit hem. De söker fortfarande gärningsmännen, men menar att de har goda grunder att jobba vidare på.

– Bland annat har ju de här personerna tagit ut pengar vid en bankomat där man ofta kan få bra bilder. Vi kommer givetvis att fortsätta förhör med offret, men vi har fått bra ingångsuppgifter att gå vidare med, säger Morten Gunngeng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.