Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Man knivhuggen i halsen - misstänkt mordförsök i natt

Mannen i 40-årsåldern attackerades med flera knivhugg - bland annat mot halsen. Under söndagsmorgonen ska polisen förhöra mannen på sjukhus - i hopp om att få nya spår i jakten på gärningsmännen. – Det borde vara fler personer som har sett det här, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Vid 23.34 på lördagskvällen fick polisen i Göteborg larm om att en man hade blivit knivskuren på  Bjurslätts Torg i Lundby på Hisingen i Göteborg. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Under ett kort förhör i natt uppgav mannen att de två gärningsmännen, som vittnen sett utföra attacken, för honom är helt okända. 
– En man i 40-årsåldern ska ha blivit attackerad oprovocerat enligt initiala uppgifter, berättade Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, i natt. 

Mannen fördes efter attacken till sjukhus med svåra skador. Ett vittne som var ute med sin hund berättar för Göteborgs-Posten att mannen kom cyklandes och vinglade till innan han plötsligt ramlade ihop.

– Polis och ambulans tog sig hit på kanske 10 minuter, mannen var helt borta, säger vittnet.

Ska höras under morgonen 

Under morgonen bekräftar polisen att mannen blivit huggen i halsen och på flera ställen på kroppen med något vasst föremål.

Ett annat vittne uppger att mannen knivskurits i halsen och ryggen. Något som Ann-Christine Löfstrand säger mycket väl kan stämma.

– Han verkar ha blivit huggen med ett vasst föremål med flera hugg på överkroppen, vi har en patrull på plats på sjukhuset som ska försöka ta reda på vad som hänt. Men det låter som ett mycket allvarligt brott, säger hon.

Polisen larmades ut till brottsplatsen av vittnen som anträffade den skadade mannen på marken. Under natten har mannens skadeläge förbättrats något. Sahlgrenska universitetssjukhuset har gett klarttecken till att ett förhör med honom är möjligt att hållas under söndagsmorgonen. 

Enligt Sahlgrenska sjukhus är mannens tillstånd under söndagsförmiddagen stabilt.

Under natten sökte polisen efter de två misstänkta gärningsmännen med bland annat hundpatruller - utan resultat. 

Presstalespersonen Ulla Brehm uppger att polisen är intresserade av fler vittnesuppgifter från nattens mordförsök. 

– Det här har ju hänt vid 23.30-tide. Då är det ju fortfarande ljust ute. Rimligen borde fler personer ha sett eller gjort iakttagelser som kan vara av vikt. Sedan får vi höra vad mannen själv har att säga. Han var väldigt chockad av naturliga skäl när vi kunde prata lite kort med honom innan han kördes till sjukhus, säger Ulla Brehm. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.