Man i 95-årsåldern nedslagen och rånad vid Götaplatsen

En man i 95-årsåldern har under måndagseftermiddagen blivit nedslagen och rånad på en klocka i centrala Göteborg. Ingen person är gripen men polisen eftersöker en gärningsman.
– Det verkar ha gått fort. Mannen ska ha fått någon form av slag eller stöt, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS
|

Strax innan klockan 16.00 kom larmet till polisen om att en man född 1927 blivit nedslagen och rånad kring Johannebergsgatan.

Enligt vittnen ska mannen ha fallit till marken och blivit av med sin klocka. Det finns ingen information om att mannen ska ha skadats fysiskt.

– Jag har inte fått till mig att han skulle vara skadad fysiskt. Det är vittnen som i första läget pratat med honom, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Den misstänkta gärningsmannen ska vara i 25-årsåldern och eftersöks nu av polis. Enligt vittnen sprang han mot Stadsbiblioteket och ner mot utestället Park Lane på Avenyn.

ANNONS

Polisen söker efter mannen och genomför kontroller i området.

– Vi kontrollerar personer som stämmer över med signalement från vittnen och i vissa fall tar vi även foton på dem.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS