Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild.  Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Arkivbild. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Man i 80-årsåldern utsatt för grov stöld

Polisen larmades efter att en yngre man med munskydd utsatt en man i 80-årsåldern för en grov stöld.
– Han kom fram för att prata med den äldre mannen och ryckte därefter loss hans halskedjor och sprang sedan från platsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen.

Det var vid 12.55 under fredagen som polisen larmades om att en äldre man hade utsatts för en grov stöld av en yngre man i Örgryte. Polisen är nu är på platsen för att söka efter gärningsmannen.

Mannen i 80-årsåldern uppges vara oskadd.

– Det har inte använts några tillhyggen och det finns inga personskador rapporterade.

När GP pratar med mannen som utsatts för stölden så berättar han att han var på väg hem efter att ha utfört några ärenden på stan.

– Jag har kryckor och ett nytt knä sedan två år sedan så jag går väldigt sakta. Men jag åkte hem med femmans spårvagn från Kungsportsplatsen.

När han nådde sin bostad, som han har bott i sedan 50 år tillbaka, med kassar och kryckor, så kommer den yngre mannen upp från sidan och frågar om han behöver hjälp.

– Jag sa nej och när jag tittade på honom och vände mig åt sidan så ryckte han två halsband som jag hade och stack iväg med en jädra fart.

”Jag hann inte bli rädd”

De två halskedjorna hade han haft väldigt länge och det sentimentala värdet överstiger måhända guldvärdet.

– Den ena var en halskedja som hette Björn Borg när jag köpte den modellen, och den andra var en tunnare länk med ett sjömansankare på. Jag har haft dem i många år. De har säkert hängt med i 35 - 40 år.

Han känner sig däremot inte otrygg efter händelsen.

– Jag hann inte bli rädd för det gick så fort, efteråt så blev jag mest förbannad på hur de kan utnyttja någon i 80-årsåldern när man står med kryckor och en kasse.

Enligt polisen kan det bli problematiskt för dem att få tag i gärningsmannen eftersom stölden skedde en stund innan den anmäldes.

– Det kan vara svårt men vi gör ett försök i alla fall, säger Peter Adlersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.