Man i 70-årsåldern rånad på Rolex-klocka i centrala Göteborg

Två män söks av polisen efter att en man i 70-årsåldern blivit rånad på sin klocka i centrala Göteborg. Ingen är ännu gripen, men polisen uppger att de undersöker om det finns samband med ett rånförsök som inträffade under natten.
– Det var så jädra otrevligt, men konstigt nog kände jag mig aldrig hotad, säger rånoffret till GP.

ANNONS
|

Det var vid halv två-tiden på söndagseftermiddagen som mannen var på väg mot Centralstationen för att lämna sin son som skulle med tåget. De tog sällskap vid Östra Larmgatan men skildes åt vid Slussplatsen.

– Då kom det fram ett par killar, hur trevliga som helst, och frågade om jag kunde ta kort på dem, berättar mannen.

Han tog ett par bilder. Efteråt sa en av killarna någonting om att han spelade fotboll och började låtsasdribbla och dansa framför mannen.

– Plötsligt trycker han upp en ben i skrevet på mig och håller mig i ett järngrepp. Det var så jädra otrevligt. Vad den andre killen gör just då vet jag inte.

ANNONS

Rånarna försvann springande

Efter ett tag släpper killen greppet – och de två killarna springer iväg åt var sitt håll.

– Jag känner att det är någonting som inte stämmer och känner efter. Plånboken är kvar men klockan är borta, berättar han.

Mannen ringer polisen som snabbt kommer till platsen.

– De tog det väldigt seriöst, men det är ju inte lätt för dem att göra någonting.

Med några timmars distans till rånet säger rånoffret att han är glad att det inte hände någonting värre.

– Jag blev av med en Rolexklocka, och den är ju ganska värdefull – eller till och med väldigt värdefull – men det är inte det som är problemet. Problemet är att det är så här: att man inte kan lämna sin son vid Centralen och gå ensam på stan mitt på dagen en söndag utan att bli rånad.

Polisen ser ett mönster

Hur känns det så här efteråt?

– Konstigt nog kände jag mig aldrig hotad. Jag blev mer förbannad.

För polisen är tillvägagångssättet inte nytt.

Polisens presstalesman Thomas Fuxborg berättar att de under natten till söndag fick ett larm om en liknande händelse. Två gärningsmän ska då ha gått fram till en man som befann sig på en gata i centrala Göteborg, varvid de började att prata med honom.

ANNONS

Efter en stund ska de försökt rycka till sig hans klocka, även denna av märket Rolex, men de lyckades inte och sprang från platsen.

Nu undersöker polisen om det finns ett samband mellan brotten.

– Man är ute efter just Rolex-klockan. Men den här gången lyckades de, säger Thomas Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS