Man i 50-årsåldern allvarligt skadad efter spårvagnsolycka

En man i 50-årsåldern blev under fredagsmorgonen påkörd av en spårvagn vid Polhemsplatsen i centrala Göteborg.
Enligt de första uppgifterna hade mannen inte allvarliga skador, men på kvällen meddelade Sahlgrenska att hans tillstånd var ”allvarligt men stabilt”.

ANNONS

Larmet om olyckan kom in strax före klockan åtta på fredagsmorgonen.

– Det är en fotgängare som har blivit påkörd av en spårvagn, sa polisens presstalesperson Thomas Fuxborg initialt.

SOS Alarm skickade tre ambulanser till platsen och den påkörda personen, en man i 50-årsåldern, fick föras till sjukhus.

Enligt tidiga uppgifter från polisen hade mannen klarat sig från allvarliga skador, men på fredagskvällen meddelade Sahlgrenska att hans tillstånd var ”allvarligt men stabilt”.

Olyckan orsakade stopp i trafiken runt Polhemsplatsen i centrala Göteborg. Ingen spårvagn kunde köra via Åkareplatsen utan nummer 4,7,9 och 11 leddes om via Redbergsplatsen.

ANNONS

– Vi har också trafikledare på plats som lotsar en buss i taget för att få upp den här knuten, sa Västtrafiks störningsjour.

Köerna sträckte sig bort mot Nordstan och därför lades även linje 6 om och körde i stället via Lilla bommen.

Strax innan klockan nio var stoppet avklarat.

På söndagen hade skadeläget för den påkörda mannen ändrats från allvarligt men stabilt till stabilt, uppger Sahlgrenskas pressjour.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS