Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Man i 40-årsåldern död i mc-olycka i Lundbytunneln

En motorcykelförare körde in i räcket i Lundbytunneln och kolliderade med en bil. Mannen, som var i 40-årsåldern, omkom av sina skador.

Vid 19.40 på lördagskvällen fick polis och räddningstjänst larm om en trafikolycka i Lundbytunneln. En person på motorcykel ska ha kört in i räcket och krockat med en bil. Personen fördes till sjukhus med allvarliga skador. Under söndagseftermiddagen meddelar polisen att hans liv inte gick att rädda.

– Han åkte i sällskap med flera andra MC-förare ner i Lundbytunneln och av någon anledning så välter han eller kör omkull och det vill sig så illa att han senare avlider av sina skador, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik. Enligt Christer Fuxborg finns inget som styrker att mc-föraren ska ha begått något brott, men man startar en undersökning för att kunna beslagta och undersöka motorcykeln.

– Det finns uppgifter om att det ska ha varit halt på platser efter någon form av utsläpp, men vi vet inte mer i nuläget, säger han.

Enligt polisen är mannens anhöriga underrättade.

På grund av olyckan var Lundbytunneln stängd i över en timme på lördagskvällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.