Man i 20-årsåldern skjuten - ingen misstänkt gripen

En man i 20-årsåldern hittades blodig i Lövgärdet i Göteborg. Polisen misstänker mordförsök och en massiv polisjakt pågår över hela Göteborg efter gärningsmannen. – Mannen uppger själv att han har blivit skjuten, säger Ulla Brehm på polisen.

ANNONS
|

Polisen larmades om händelsen klockan 16.28 på måndagen. Polisen spärrade av platsen och där mannen anträffades blodigpå marken. En plats som polisen misstänker är brottsplatsen.

– Vi har ännu inte gripit någon misstänkt, men vi knackar fortfarande dörr i området och har förstärkt vår närvaro med områdespoliser för att kunna prata med så många som möjligt. Det är klart att det blir en stor oro i ett bostadsområde om någon avlossatt skott där,säger Ulla Brehm.

Skjuten på platsen

Den skadade mannen är i 20-årsåldern. Polisen spärrade av ett område kring ett bostadshus och tekniker genomförde en undersökning i husets trappuppgång. Ett 20-tal poliser befann sig på platsen vid 18.30-tiden.

ANNONS

– Delyser med ficklampor på golvet i trappuppgångenoch den tekniska brottsplatsundersökning pågår för fullt, uppger GP:s reporter.

Den skadade mannenhar körts i ambulans till Sahlgrenska universitets sjukhuset.Ingen person är ännu gripen misstänkt för händelsen som rubriceras som ett mord- alternativt dråpförsök.

– Vi har ingen gripen eller misstänkt, men vi söker efter en potentiell gärningsman. Vi ska höra vittnen nu och kommer sannolikt att knacka dörr för att få reda på mer.

Polisen kan inte uppge den skottskadade mannens skadeläge.

– Det är svårt att säga, men han blödde mycket när vi hittade honom ochuppger själv att han har blivit skjuten och personer som har undersökt mannen menar också att det tyder på att mannen är skjuten, säger Ulla Brehm.

Söker vittnen

Den skjutne mannen i Lövgärdet är identifierad. Ulla Brehm säger att hon i inte kan säga om mannen är känd av polisen sedan tidigare.

– Just nu är han ett brottsoffer.Vi är i ett initialt läge där vi aktivt försökerfå tag på den som har gjort det här. Den tekniska undersökningen pågår och vi söker vittnen som kan ha sett eller hört något, säger Ulla Brehm.

Misstänker ni att dagens mordförsökhar koppling till skottlossningen i Lövgärdet förra söndagen?

– Jag har inte spaningsledningens fulla syn på det här just nui det här tidiga läget. Men vi utesluter ingenting, det gör vi aldrig, säger Ulla Brehm vid 18-tiden på måndagen.

ANNONS

Kan det finnas koppling till gängkriminalitet överhuvudtaget?

–Det finns inga sådana uppgifter, men samtidigt så att vi inte utesluter det. Det är en av de vägar vi väljer att titta på.

Enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset där den skjutne mannen vårdas är hans skadeläge allvarligt.

– Läget är allvarligt men stabilt, säger Maria Nordberg, vid Sahlgrenskas pressjour, strax innan 21 på måndagskvällen.

Vilken typ av skador mannen har drabbats av uppger Nordberg att hon inte kan uttala sig om.

Vittnen chockade och oroliga

Boende i området, Lövgärdet, uttrycker stor oro efter skjutningen.

– Jag blev chockad när jag gick ut på balkongen och såg alla poliser. Man undrar om man själv är nästa och om man då kan skydda sig eller om de ger sig på vem som helst, säger Leila Hakami, som bor i samma hus som mannen hittats skjuten.

En annan man i samma hus förstod inte först vad det rörde sig om när han hörde smällar.

–Jag tyckte att jag hörde skott, men jag visste inte omdet var skott eller någon som renoverade, så jag frågade min sambo om hon också hörde något, säger mannen till GP.

"Synd för barnen"

En annan kvinna som bor i området står med sin sambo och deras barn utanför avspärrningarna. Hon berättar att hon är uppvuxen i området, och att hon upplever att det blivit vanligare med oroligheter.

ANNONS

– Det är synd att det händer sånt här, framförallt för de yngre barnen. Det blir bara värre med åren och det känns inte som att det hände lika mycket när jag var yngre. Fast det händer åandrasidan mer över hela Göteborg, säger Sara, som inte vill medverka med sitt efternamn.

Vid 19-tiden hävdes avspärrningarna runt huset, men polisen var kvar på platsen. Vid 21-tiden meddelade polisen att tekniker lämnat platsen och att utredningen inväntar resultaten. Dörrknackningen i området fortsätter och polishundar har varit med och letat i området. Ännu är ingen gripen.

ANNONS