Man i 20-årsåldern körde på barn när han flydde från polisen

En flicka i yngre tonåren blev på torsdagseftermiddagen påkörd av en personbil vid Hammarkulletorget i Angered efter att föraren försökt fly från polisen längs en gångväg. En man i 20-årsåldern greps i samband med händelsen misstänkt för bland annat drograttfylleri och vårdslöshet i trafik.

ANNONS
|

Strax efter 13.30-tiden på torsdagen inkom ett larm om en påkörd person vid Hammarkulletorget i Angered i Göteborg.

Den påkörda personen var en flicka i yngre tonåren, och händelsen ska ha inträffat i samband med att föraren av en personbil, en man i 20-årsåldern, försökt fly från polisen längs en gångväg.

– Det började med att polisen skulle stoppa en bilist som man misstänkte för rattfylleri, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, och fortsätter:

– Men den här bilisten stack ifrån polisen och körd in på en gångväg vid Hammarkulletorget.

Medan bilen färdades längs gångvägen ska flickan ha blivit påkörd i låg hastighet. Med polisen tätt bakom försökte mannen sedan springa från platsen.

ANNONS

– Han försökte springa därifrån, men vi var ju snabbt där och kunde få tag på honom, säger Peter Adlersson.

Mannen greps sedan, misstänkt för bland annat drograttfylleri och vårdslöshet i trafik, och den påkörda flickan ska ha klarat sig utan skador.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS