Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: SKÄRMDUMP GOOGLE MAPS.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Man huggen vid spårvagnshållplats

En man har förts till sjukhus efter att ha blivit skuren med ett vasst föremål vid en hållplats i Masthugget. – Han ramlade ihop där på platsen, säger polisens Tommy Nyman.

Polisen letade på fredagen med flera enheter och helikopter efter en gärningsman skyldig till att ha angripit en annan man vid en spårvagnshållplats strax innan klockan 13.  

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vittnen såg hur offret fick ett eller två hugg med ett vasst föremål, oklart om det är en kniv, säger polisens presstalesman i Region Väst Tommy Nyman. 

– Offret ramlade ihop där på platsen. Gärningsmannen försvann därifrån. Han ska ha gått av på hållplatsen. I nuläget finns inga uppgifter om att de känner varandra.

Offret har förts till sjukhus, enligt uppgifter är han lindrigt skadad. Händelsen rubricerades först som misshandel, men något senare ändrade polisen det till försök till dråp. Vid 14-tiden hördes offret på sjukhuset av polis, samtidigt som hundpatrull sökte av närområdet där gärningsmannen har sprungit, i hopp om att hitta föremål som kan knytas till brottet.

Enligt ett vittne som GP har talat med stod mannen och fingrade på sin kniv redan på spårvagnen. 

– Jag tyckte att det såg märkligt ut så jag ville flytta mig bort från honom, men det var för mycket folk på vagnen, säger personen till GP. 

Enligt vittnet ska mannen ha gått av vagnen och direkt stuckit mannen i benet. 

– Sedan såg det ut som att han skulle gå vidare, men istället vände han sig om och stack mannen igen, i magen och ryggen, tills han föll ihop, säger vittnet. 

Vid.14.40 började polisen avveckla arbetat vid brottsplatsen, enligt Hans Lippens, polisens presstalesman i Region Väst.

– Nu fortsätter vi med förhör med målsäganden, och kommer bland annat att ta hans kläder i beslag för att säkra spår, säger Lippens.

Både gärningsman och offer ska ha åkt på samma spårvagn, och attacken skett i samband med att offret gick av. 

– Vi har tagit filmer från spårvagnens övervakningskamera och förhoppningsvis kan vi identifiera gärningsmannen, säger Lippens.

Offret är enligt Sahlgrenska i 65-årsåldern.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.